2015. január 12., hétfő

Krumplis perec


                                                                               
Hozzávalók: 2-3 db krumpli, /akár maradék püré/,30 dkg liszt, 1 dkg. élesztő, só, 1 tojás.Sütéshez olaj
Elkészítése: A krumplit megpucolom  kockára vágva kevés sós vízben megfőzöm. A krumpli levet nem öntöm ki, ezzel dagasztom be majd a tésztát. Az élesztőt kevés langyos vízben   megfuttatom majd a liszthez adom az áttört krumplival együtt hozzá teszem a tojást is és annyi langyos krumplilével dagasztom be hogy  jó nem túl lágy tészta legyen. Letakarva hagyom hogy a duplájára  keljen.  Kiöntöm a tésztát  lisztes deszkára, hosszúkásra formálom és késsel csíkokat vágva megsodrom és összefogom perec formára. Forró olajban  először fedő alatt majd a  perecet megfordítva,  fedő nélkül  készre sütöm. Vaníliás porcukorral meghintve  lekvárral nagyon finom !
                                                 További receptjeim az alábbi oldalon:
                                                                                                                takarékos konyha
                                                                                                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése