2015. január 12., hétfő
Krumplis perec
Hozzávalók: 2-3 db krumpli, /akár maradék püré/,30 dkg liszt, 1 dkg. élesztő, só, 1 tojás.Sütéshez olaj
Elkészítése: A krumplit megpucolom kockára vágva kevés sós vízben megfőzöm. A krumpli levet nem öntöm ki, ezzel dagasztom be majd a tésztát. Az élesztőt kevés langyos vízben megfuttatom majd a liszthez adom az áttört krumplival együtt hozzá teszem a tojást is és annyi langyos krumplilével dagasztom be hogy jó nem túl lágy tészta legyen. Letakarva hagyom hogy a duplájára keljen. Kiöntöm a tésztát lisztes deszkára, hosszúkásra formálom és késsel csíkokat vágva megsodrom és összefogom perec formára. Forró olajban először fedő alatt majd a perecet megfordítva, fedő nélkül készre sütöm. Vaníliás porcukorral meghintve lekvárral nagyon finom !
További receptjeim az alábbi oldalon:
takarékos konyha
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése