2015. január 6., kedd

Tejfölös zöldborsó nokedlivel

                                                                               
 Hozzávalók: 30 dkg.zöldborsó  / friss vagy fagyasztott/, egy fej vöröshagyma, kevés fokhagyma, őrölt bors, pirospaprika, só, zsiradék, paradicsom, paprika,  1 db babérlevél, 1 kanál liszt, 1  tejföl.
Elkészítés:  Zsíradékot / zsír vagy olaj, fele-fele arányban szoktam készíteni/ felmelegítem, majd  a kockára vágott vöröshagymát beleteszem és a fokhagymát is. Megpárolom kicsit, ezután a feldarabolt paprikát paradicsomot ráteszem kicsit párolódik az is és megfűszerezem  pirospaprika, őrölt bors, só  felöntöm vízzel és beleteszem a zöldborsót. Mikor már kezd puhulni  megszórom a liszttel és beleteszem a  babérlevelet majd a tejfölt is és kicsit hagyom főni. ( Az egész elkészítése nem több mint 1/2 óra alatt elkészül !)
Bármilyen tészta jó hozzá, de mi leginkább a nokedlivel szeretjük!
                                                                    További receptjeim az alábbi oldalon:takarékos konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése